Wilt u in ieder klimaat en seizoen kunnen rijden op een prettige en veilige manier?En rijdt u niet meer dan 15000 km per jaar  dan is een  4 seizoenen(All Season) band zeker het overwegen waard .

Wat zijn 4 seizoenenbanden?

Goede prestaties het hele jaar door, geschikt voor uiteenlopende omstandigheden wat wegdek en weer betreft

Ontworpen om: het hoofd te bieden aan moeilijkere omstandigheden, zoals regen, smeltende sneeuw, en zelfs een lichte sneeuwlaag.

4 seizoenenbanden bestaan letterlijk uit een halve zomerband en een halve winterband. Ze hebben van beiden type banden het profiel, en alle andere eigenschappen die u veilig op de weg houden. Perfect voor wanneer u het hele jaar door prettig wilt rijden, of wanneer u een lange reis door verschillende landen maakt en hierdoor te maken krijgt met wisselende klimaten, en zowel droge als natte en gladde wegen.

Een goede 4 seizoenenband  presteert zelfs in sneeuw en op beijzelde ondergronden uitstekend u bent dus altijd voorbereid op alle mogelijk weersomstandigheden.

De voordelen spreken voor zich , maar er zijn ook een paar  kleine nadelen aan een 4 seizoenenband :

  • De band heeft een hogere rolweerstand , dus een iets hoger brandstof verbruik.
  • De band heeft een hoger afrol geluid , dus iets meer banden geruis tijdens het rijden
  • De band slijt sneller dan een standaard band en bij minder dan 4 mm is de band niet meer optimaal voor winterse omstandigheden

Overweegt u de aanschaf van 4 seizoenenbanden ? Kom dan eens vrijblijvend langs , dan kunnen wij samen met u de juiste keus op uw gebruik afstemmen .