Waarom winterbanden?

Zodra het winter wordt, trekken wij andere kleren aan, schakelen wij de verwarming in, gebruiken wij paraplu´s, kortom, wij bereiden ons voor op het nieuwe seizoen. Zo moet ook uw auto worden aangepast voor de winter.
De winter is het seizoen met de slechtste rijomstandigheden: het kan regenen maar ook sneeuwen en ijzelen. De banden vormen het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Dat betekent dat dit contact hechter moet worden gemaakt om uw veiligheid te verhogen.

Dankzij de specifieke vorm van de winterband, die het water onder de band afvoert, vermindert een winterband de risico´s van aquaplaning.
Een winterband heeft een veel betere grip en een uitstekende rijeigenschappen, dankzij het profiel dat dieper is dan bij een zomerband. Het profiel van een winterband heeft namelijk veel meer lamellen dan een zomerband, zodat hij meer grip heeft in sneeuw. Een winterband heeft een bijzonder rubbermengsel met silica dat zich aanpast aan de koude temperaturen en zorgt voor een groter remvermogen.

Een aangepaste band in de winter is belangrijk
Nog meer dan een sneeuwband is een winterband ontworpen om in alle winterse omstandigheden te kunnen rijden:

  • op alle soorten ondergrond: op besneeuwde, licht tot zwaar beijzelde, natte of zeer natte wegen, door diepe lagen water, maar ook op koude en droge wegen
  • in alle winterse weersomstandigheden: motregen of zware regenval, nat of juist heel droog en koud
  • bij zeer lage temperaturen.

Klik hier voor veel gestelde vragen over winterbanden?

7 gradenSchakel over op winterbanden bij temperaturen van minder dan 7 graden
Het aquaplaningsrisico is kleiner: winterbanden hebben een speciale vorm en een profieldiepte die het water op de weg beter afvoert. Ze zorgen voor meer grip op het wegdek: ze bestaan uit een speciaal rubbersamenstelling dat zacht blijft bij lage temperaturen, terwijl normale banden vanaf 7°C hun elasticiteit verliezen.
Albatros Banden heeft voor uw auto winterbanden en sneeuwkettingen in diverse kwaliteiten en prijsklassen op voorraad, ook kunnen wij u behulpzaam zijn met ons verhuurprogramma voor sneeuwkettingen.

Let op ,in Duitsland en Oostenrijk moet uw auto zijn voorzien van winterbanden met een minimale profieldiepte van 4 mm!

Duitsland gaat de regels voor winterbanden verscherpen. Vanaf oktober 2024 zijn winterbanden met de M+S (modder en sneeuw) aanduiding verboden.

Die banden zijn vrijwel nergens meer in de handel, maar de kans is groot dat automobilisten ze nog steeds in het najaar laten monteren. Bij winterse omstandigheden mogen zij in Duitsland vanaf eind volgend jaar alleen nog banden met het Alpine  symbool gebruiken

In welke landen zijn winterbanden nu verplicht ? Kijk in dit document.
Ook kunnen wij uw winter en zomerbandenset opslaan, en voorzien wij in het wisselen van de banden in de zomer en de winterperiode voor prijsinfo zie onze servicetarieven

Wij leveren stalen en aluminium wielen voor uw winterbanden , ook leveren wij complete nieuwe sets  en hebben wij een wisselend aanbod gebruikte wintersets.

© Copyright - Albatros Banden