Banden

Verkoop montage en reparatie van Autobanden,Zomerbanden,All Season banden , Winterbanden, Motorfietsbanden, Scooterbanden,Caravanbanden, Vrachtwagenbanden,Banden voor Industriële voertuigen en Grondverzetbanden,banden.
Wat is het belang van een goede band voor uw auto?
De wegligging en de remweg van uw auto worden voor een heel groot deel bepaald door uw bandenkeuze, inderdaad ook met een goedkope band kan je rijden, maar als het kouder en natter word dan komen de nadelen van een goedkopere band al snel tot uiting. Uw remweg is langer en de grip in de bocht is aanmerkelijk lager waardoor de auto al snel naar een ‘slipsituatie’ kan neigen.
En ook de kilometer prestatie van een goedkopere band is vaak veel lager ten opzichte van de Topmerken.
De banden die u onder uw auto gemonteerd zijn zorgen voor uw veiligheid en uw comfort.
De moderne auto’s zijn worden steeds veiliger door het gebruik van vele veiligheid verhogende technieken zoals ABS en ESP, maar deze technieken zullen een groot deel van hun waarde verliezen als u geen goede banden met een voldoende profieldiepte (minimaal 2.5 mm)onder uw auto heeft.

Overdreven?
Nee kijk maar eens naar de racerij, daar worden wedstrijden gewonnen of verloren afhankelijk van de gemaakte bandenkeus.

Wanneer zijn uw banden aan vervanging toe?
De bandenfabrikanten hanteren een minimale norm van 2,2 mm, maar het advies ligt om bij 2,5 mm de banden te vervangen. Maar de APK keurt toch pas af bij 1,6 mm, KLOPT, ook de Nederlandse verkeer wetgeving hanteert deze 1,6 mm als ondergrens echter een band met zo weinig profiel is niet in staat om bij een regenbui ook maar enigszins water te kunnen afvoeren en zo de gevreesde aquaplaning te voorkomen, daarom adviseren de bandenfabrikanten de grens van 2,5 mm voor uw veiligheid.

Albatros Banden levert en monteert dan ook een grote keuze in banden, variërend van goedkope budgetmerken tot de absolute topmerken, door deze grote keuze kunnen wij u altijd een advies op maat geven. Bent u op zoek naar goede en goedkope autobanden in de regio Haarlem dan vindt u bij Albatros de juiste producten.

Bandenspanning

Waarom het belangrijk is met de juiste bandenspanning te rijden
De juiste bandenspanning is, vooral bij motorvoertuigen, cruciaal voor een optimaal weggedrag van het voertuig, maar is ook van belang voor een laag brandstofverbruik, een lage bandenslijtage en de veiligheid van de bestuurders en overige bestuurders op de weg.

Controleer de bandenspanning iedere  zes weken . Dat doet u het best wanneer de banden koud zijn, en met een spanningsmeter waarvan u weet dat hij accuraat is. U kunt het ook overlaten aan Albatros Banden wij zullen dat met plezier en zonder kosten voor u doen.

Wat is de juiste bandenspanning ? Klik hier voor een advies 

Controleer de bandenspanning iedere  zes weken . Dat doet u het best wanneer de banden koud zijn, en met een spanningsmeter waarvan u weet dat hij accuraat is. U kunt het ook overlaten aan Albatros Banden wij zullen dat met plezier en zonder kosten voor u doen.

De keuze
De keuze van een band is ook afhankelijk van het gebruik, rijd u veel kilometers of juist weinig, veel stadsverkeer of voornamelijk snelweg al deze factoren zijn uiteindelijk bepalend voor een goede keus die ook in uw budget moet passen uiteraard.
Maakt u veel kilometers per jaar en gaat u ook geregeld op wintersport, dan is de aanschaf van een set winterbanden een goede veiligheids investering. U rijd dan in de winterperiode op een band die speciaal voor deze winterse omstandigheden is ontwikkeld hierdoor bied deze band bij lagere temperaturen(onder de 7 graden) een betere grip en een aanmerkelijk kortere remweg dan een conventionele(zomer)band. Door het gebruik van deze extra set banden bespaart u uiteindelijk ook weer op uw bandenkosten, want uw zomerset slijt niet en bij het gebruik van een extra set wielen blijven uw mooie lichtmetalen velgen ook echt mooi, geen inwerking van strooizout waardoor corrosie minder kans krijgt.

Rijdt u wat minder kilometers per jaar , dan kunt u ook kiezen voor een stukje extra veiligheid door het gebruik van all season banden , ook wel vier seizoenen banden genoemd. Het voordeel met deze band is de extra grip die u heeft bij winterse omstandigheden en zware regenval , ook mag u met deze band naar de meeste wintersport gebieden, mits de minimale profieldiepte  nog meer dan 4 mm is.Heeft deze band ook nadelen ? Ja de all season band maakt meer geluid , slijt iets sneller en uw brandstof verbruik ligt iets hoger ten opzichte van de conventionele (zomer) standaard banden.

Run Flat Banden
Wat is een runflat band ?
een runflat band lijkt een normale band , maar inwendig is de band voorzien van een speciale versteviging waardoor u met een lekke band met aangepaste snelheid door kan rijden naar de bandenspecialist , u hoeft dus onderweg geen wiel te verwisselen,
Kan een runflat band op elke auto gemonteerd worden ? NEE, de auto moet voorzien zijn van een bandenspanning waarschuwing , zodat u wel gewaarschuwd wordt dat een van de banden lek is , u ziet of merkt het namelijk niet of nauwelijks , maar u moet wel uw rijgedrag en snelheid aanpassen .

Bridgestone heeft een nieuwe band ontwikkeld , een soort “light”versie van deze runflat band, deze band is ontwikkel;d voor de nieuwere modellen auto’s die wel voorzien zijn van bandenspanning controle systemen(TPMS) , dit is een mooie oplossing voor de auto’s zonder ruimte voor een reserve wiel , u kunt met deze band maximaal 80 km doorrijden in geval van een lekke band, dit wel met een maximum snelheid van 80 km\h , maar u kunt gewoon van de snelweg afkomen zonder sleephulp.

Voor alle versie’s van de runflat technologie geldt dat een lekke band bijna nooit te herstellen is als er langere tijd zonder lucht op is doorgereden.

Runflat band
Lekke Banden
Een lekke band is altijd vervelend en komt nooit gelegen.
Voor een noodreparatie onderweg leveren wij complete setjes met een anti lek vloeistof en compressor voor 69.- Euro
Zo kunt u zichzelf altijd weer op weg helpen zonder het tijdrovende en smerige wisselen van het reservewiel.

Uiteraard repareren wij een lekke band ook ,maar dan wel op verantwoorde wijze ,dus niet met een “prop” maar met een betrouwbare en Tuv goedgekeurde reparatie aan de binnenzijde van de band.

Motorfietsbanden
Ook voor alle merken motorfiets banden en de montage hiervan kunt u bij Albatros Banden terecht
Avon Bridgestone Continental Dunlop Michelin Metzeler

Bel voor een prijsopgave  0255-511730

continentalgoodyear
WELKOM:

Dokweg 16
1976 CA IJmuiden

0255-511730

Klik hier

OPENINGSTIJDEN:

MAANDAG T/M VRIJDAG
8.30 tot 12.00 uur – 13.00 tot 17.00 uur

VOLG JIJ ONS AL?

Blijf op de hoogte van Albatrosbanden IJmuiden. Je kunt ons volgen via Facebook en Instagram.

Volg ons op Facebook

© Copyright - Albatros Banden