De juiste bandenspanning

De bandenspanning dient bij normaal gebruik om de vier weken gecontroleerd te worden. Bij intensiever gebruik (bijvoorbeeld voor een lange rit, een hoge snelheid of een zware lading) controleert u de spanning van uw autobanden het beste nog eens extra.

Bandenspanningstabel

In de bandenspanningstabel ziet u per automerk, -model en bandenmaat welke bandenspanning de juiste is. Raadpleeg hier de juiste bandenspanning voor uw auto.

Bandenspanning advies

Heb je liever professioneel advies kom dan gerust even langs. Wij adviseren en corrigeren de spanning voor u. Klaar terwijl u wacht zonder afspraak. Ook geen kans willen maken op wachtrijen? Bel dan eerst even, 0255-511730

Controleer ook de spanning van uw reservewiel

De door de autoconstructeur voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van de wagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Deze waarde kan evenwel verschillen, afhankelijk van de belasting en de gebruiksomstandigheden. Gemiddeld bedraagt de bandendruk ongeveer 2,5 bar.

Het meten van de spanning op uw banden

Bij het meten van de bandenspanning moet u met de volgende punten rekening houden:

  • De band moet koud zijn wanneer u de spanning opmeet.
  • Een verhoogde spanning tijdens het rijden is volkomen normaal en mag niet gecorrigeerd worden.
  • De spanning van banden op dezelfde as moet altijd identiek zijn.
  • De spanning kan wel verschillen tussen voor- en achteras.
  • De ventieldopjes moeten stevig vastgeschroefd zijn zodat het ventiel beschermd is tegen stof en vuil. Zo kunnen lekken voorkomen worden.
  • Defecte ventieldopjes moeten onmiddellijk vervangen worden.

Bandenspanning controle systemen ook wel TPMS

Alle auto’s geproduceerd na januari 2015 moeten zijn voorzien van een spanning controle systeem. Meer informatie over het controle systeem? Lees hier verder over TPMS.

© Copyright - Albatros Banden