Caravanbanden

Voordat u met een caravan of kampeerauto op reis gaat naar het buitenland, doet u er goed aan de banden een extra controle te onderwerpen. Zijn uw ventielen niet uitgedroogd, heeft de band geen “flatspot” opgelopen in de stalling, is de band niet te oud? Het zijn allemaal punten die wij voor u controleren bij een inspectie. Zijn er problemen? Dan kunnen wij uw caravan banden snel vervangen.

Zware belasting, andere banden

Een caravanband is eigenlijk een gewone autoband, maar dan met een hoger draagvermogen. Dit hogere draagvermogen is belangrijk, omdat de meeste caravans ook een hoog totaalgewicht hebben. De belasting van de caravan banden is daardoor erg hoog. Bij windbelasting neemt deze bandbelasting zelfs nog extra toe. Gelukkig kunt u in dat geval rekenen op uw caravan banden. Deze bieden door het hogere draagvermogen ook extra stabiliteit. De caravan zal rustiger en stabieler achter uw auto volgen. Een goede controle en het tijdig laten vervangen van uw caravan banden draagt bij aan meer rijgemak.

Snel en voordelig caravan banden vervangen

Voor het voordelig vervangen van uw caravan banden bent u bij Albatros Banden in IJmuiden aan het juiste adres. Wij beschikken over een grote voorraad banden die speciaal geschikt zijn voor het gebruik op caravans. Ook hierin is er veel keus in diverse kwaliteiten en prijsklassen. Maak nu online een afspraak voor het vervangen van uw caravan banden en ga goed voorbereid op vakantie.

Zeker als u met de caravan of de kampeerauto op reis gaat naar het buitenland , verdienen de banden een extra kontrole zijn uw ventielen niet uitgedroogd, heeft de band geen “flatspot”opgelopen in de stalling , is de band niet te oud?

Allemaal punten die wij voor u kontroleren bij een inspectie, maak even een afspraak en ga goed voorbereid op vakantie.

Een caravanband is eigenlijk een gewone autoband maar dan met een hoger draagvermogen.

Dit hogere draagvermogen is belangrijk omdat de meeste caravans, maar ook aanhangwagens een hoog totaalgewicht hebben, waardoor de band belasting dan ook erg hoog is, vaak net aan de grens van het maximaal toelaatbare. Hierbij komt dan ook nog eens de windbelasting waardoor de bandbelasting nog eens extra toeneemt, kijk maar eens wat er gebeurd bij het passeren van een vrachtauto of het rijden over een viaduct met sterke zijwind, u ziet dan de caravan sterk overhellen naar een zijde, waardoor de band aan deze zijde een extra belasting te verduren krijgt.
Een extra voordeel van een band met een hoger draagvermogen is de extra stabiliteit die de band hierdoor krijgt, de caravan zal dan ook stabieler en rustiger achter uw auto volgen.

Als extra veiligheidsaspect bieden wij speciaal voor het gebruik op caravans

  • Stalen veilgheidsventielen, door de hoge bandenspanning is de kans dat een rubber(standaard)ventiel uitscheurt vrij groot.
  • Stikstofvulling. Het gebruik van stikstof zorgt voor minder spanningsverlies en minder spannings variatie, de druk blijft vrijwel gelijk .
  • Elektronische bandenspanningskontrole voor de caravanbanden. hierdoor signaleert u in een vroegtijdig stadium dat er een probleem met een van de banden is.

Albatros Banden beschikt over een grote voorraad banden die speciaal geschikt zijn voor het gebruik op caravans ook hier weer in diverse kwaliteiten en prijsklassen.

Hoe de bandenmaat te lezen Lees verder

© Copyright - Albatros Banden