Banden

Albatros Banden is gespecialiseerd in de verkoop, montage en reparatie van autobanden.

De voordelen van een premium-autoband

De wegligging en de remweg van uw auto worden voor een heel groot deel bepaald door uw bandenkeuze. U kunt er voor kiezen om met een goedkope band te rijden, maar als het kouder en natter wordt komen de nadelen van een goedkopere band al snel tot uiting. Uw remweg is langer en de grip in de bocht is aanmerkelijk lager, waardoor de auto al snel naar een ‘slipsituatie’ kan neigen.

Ook de kilometer prestatie van een goedkopere band is vaak veel lager ten opzichte van de topmerken. De banden die onder uw auto gemonteerd zijn zorgen voor uw veiligheid en uw comfort. De moderne auto’s worden steeds veiliger door het gebruik van vele veiligheidsverhogende technieken zoals ABS en ESP, maar deze technieken zullen een groot deel van hun waarde verliezen als u geen goede banden met een voldoende profieldiepte (minimaal 2.5 mm) onder uw auto heeft.

Wanneer zijn uw banden aan vervanging toe?

De bandenfabrikanten hanteren een minimale norm van 2,2 mm, maar het advies ligt om bij 2,5 mm profiel de banden te vervangen. Bij een APK keuring is er een ondergrens van 1,6mm, maar een band met zo weinig profiel is niet in staat om bij een regenbui of bij gladheid water te kunnen afvoeren. Hierdoor ontstaat aquaplaning.

Albatros Banden levert en monteert dan ook een grote keuze in banden, variërend van goedkope budgetmerken tot de absolute topmerken. Door deze grote keuze kunnen wij u altijd een advies op maat geven. Bent u op zoek naar goede en goedkope autobanden in de regio Haarlem, dan vindt u bij Albatros de juiste producten.

Bandenspanning

Waarom het belangrijk is met de juiste bandenspanning te rijden
De juiste bandenspanning is, vooral bij motorvoertuigen, cruciaal voor een optimaal weggedrag van het voertuig. Tevens is ook van belang voor een laag brandstofverbruik, een lage bandenslijtage en de veiligheid van de bestuurders en overige bestuurders op de weg.

Het advies is om de bandenspanning elke zes weken te controleren. Dat doet u het best wanneer de banden koud zijn en met een spanningsmeter waarvan u weet dat hij accuraat is. U kunt het ook overlaten aan Albatros Banden: wij zullen dat met plezier en zonder kosten voor u doen.

Maar wat is dan de juiste bandenspanning ? Klik hier voor een advies 

De keuze van een autoband

De keuze van een band is ook afhankelijk van het gebruik. Rijdt u veel kilometers of juist weinig,? Rijdt u veel in de stad, of voornamelijk over de snelweg? Al deze factoren zijn uiteindelijk bepalend voor de juiste keuze.

Maakt u veel kilometers per jaar en gaat u ook geregeld op wintersport, dan is de aanschaf van een set winterbanden een goede veiligheidsinvestering. U rijdt dan in de winterperiode op een band die speciaal voor deze winterse omstandigheden is ontwikkeld. Hierdoor biedt deze band bij lagere temperaturen (onder de 7 graden) een betere grip en een aanmerkelijk kortere remweg dan een conventionele(zomer)band. Door het gebruik van deze extra set banden bespaart u uiteindelijk ook weer op uw bandenkosten, want uw zomerset slijt niet en bij het gebruik van een extra set wielen blijven uw mooie lichtmetalen velgen ook echt mooi.

Rijdt u wat minder kilometers per jaar, dan kunt u ook kiezen voor een stukje extra veiligheid door het gebruik van all-seasonbanden, ook wel vier seizoenen banden genoemd. Het voordeel met deze band is de extra grip die u heeft bij winterse omstandigheden en zware regenval, ook mag u met deze band naar de meeste wintersport gebieden, mits de minimale profieldiepte  nog meer dan 4 mm is. Heeft deze band ook nadelen? De all-seasonband maakt meer geluid, slijt iets sneller en uw brandstof verbruik ligt iets hoger ten opzichte van de conventionele (zomer) standaard banden.

Run Flat Banden
Een runflat band lijkt een normale band, maar inwendig is de band voorzien van een speciale versteviging. Hierdoor kunt u met een lekke band met aangepaste snelheid doorrijden naar de bandenspecialist, u hoeft dus onderweg geen wiel te verwisselen.

Een runflat band kan niet op iedere auto gemonteerd worden. De auto moet voorzien zijn van een bandenspanningwaarschuwing, zodat u gewaarschuwd wordt dat een van de banden lek is. U ziet of merkt het namelijk niet of nauwelijks, maar u moet wel uw rijgedrag en snelheid aanpassen.

Bridgestone heeft een nieuwe band ontwikkeld, een soort “light”versie van deze runflat band. Deze band is ontwikkeld voor de nieuwere modellen auto’s die wel voorzien zijn van bandenspanning controle systemen(TPMS). Dit is een mooie oplossing voor de auto’s zonder ruimte voor een reserve wiel. U kunt met deze band maximaal 80 km doorrijden in geval van een lekke band.

Voor alle versies van de runflat technologie geldt dat een lekke band bijna nooit te herstellen is als er langere tijd zonder lucht op is doorgereden.

Runflat band
Lekke Banden
Een lekke band is altijd vervelend en komt nooit gelegen.
Voor een noodreparatie onderweg leveren wij complete setjes met een anti lek vloeistof en compressor voor 69.- Euro
Zo kunt u zichzelf altijd weer op weg helpen zonder het tijdrovende en smerige wisselen van het reservewiel.

Uiteraard repareren wij een lekke band ook ,maar dan wel op verantwoorde wijze ,dus niet met een “prop” maar met een betrouwbare en Tuv goedgekeurde reparatie aan de binnenzijde van de band.

Motorfietsbanden
Ook voor alle merken motorfiets banden en de montage hiervan kunt u bij Albatros Banden terecht
Avon Bridgestone Continental Dunlop Michelin Metzeler

Bel voor een prijsopgave  0255-511730 of mail ons op info@albatrosbanden.nl 

continentalgoodyearWELKOM:

Dokweg 16
1976 CA IJmuiden

0255-511730

Klik hier

OPENINGSTIJDEN:

MAANDAG T/M VRIJDAG
8.30 tot 12.00 uur – 13.00 tot 17.00 uur

VOLG JIJ ONS AL?

Blijf op de hoogte van Albatrosbanden IJmuiden. Je kunt ons volgen via Facebook en Instagram.

Volg ons op Facebook

© Copyright - Albatros Banden