Winterbanden wanneer wisselen?

Wanneer winterbanden wisselen
‘Wanneer moet ik mijn winterbanden wisselen?’ Deze vraag wordt bij Albatros Banden in IJmuiden vaak gesteld. Verstandig, want het antwoord op de wanneer  winterbanden vraag speelt een grote rol in de verkeersveiligheid. Zomerbanden zijn immers niet geschikt voor koud weer. Andersom leveren winterbanden vaker problemen op in zomers weer. Wilt u dus veilig rijden en u zeker voelen in het verkeer, houd u dan net als alle garages in Nederland de richtlijn aan zoals die hieronder staat beschreven.

Globale richtlijn voor ‘wanneer’ winterbanden te verwisselen

Wanneer u moet wisselen van banden hangt af van het weer. Gezien het weer natuurlijk nooit hetzelfde is, kan een precieze datum dan ook niet gegeven worden. Houd daarom de grenswaarde van 7 graden Celsius aan; merkt u dat de dagtemperatuur hier niet meer boven komt, dan moet u uw winterbanden verwisselen. Albatros Banden stuurt u als klant trouwens een herinnering als het wanneer winterbanden moment is aangebroken.

Eerder wisselen van winterbanden

Wij raden u aan om niet tot op het allerlaatste moment te wachten met het wisselen van banden. Vaak ontstaat er namelijk grote drukte zodra de winter zich heeft aangediend. Albatros Banden zal u dan desondanks snel helpen, maar het helpt als u iets eerder komt; u bent dan nog net even sneller op weg met uw nieuwe veilige winterbanden.

Neem vandaag nog contact op!

3 + 2 = ?

“Wij zijn gevestigd in IJmuiden, goed bereikbaar vanaf Haarlem, Beverwijk, Zandvoort, Amsterdam en Hoofddorp”.

Like ons op facebook!

© Copyright - Albatros Banden