Wanneer winterbanden wisselen?

Wanneer winterbanden wisselen

‘Wanneer moet ik mijn winterbanden wisselen?’ Deze vraag wordt bij Albatros Banden in IJmuiden vaak gesteld. Verstandig, want het antwoord op de wanneer  winterbanden vraag speelt een grote rol in de verkeersveiligheid. Zomerbanden zijn immers niet geschikt voor koud weer. Andersom leveren winterbanden vaker problemen op in zomers weer. Wilt u dus veilig rijden en u zeker voelen in het verkeer, houd u dan net als alle garages in Nederland de richtlijn aan zoals die hieronder staat beschreven.

GLOBALE RICHTLIJN VOOR ‘WANNEER’ WINTERBANDEN TE VERWISSELEN

Wanneer u moet wisselen van banden hangt af van het weer. Gezien het weer natuurlijk nooit hetzelfde is, kan een precieze datum dan ook niet gegeven worden. Houd daarom de grenswaarde van 7 graden Celsius aan; merkt u dat de dagtemperatuur hier niet meer boven komt, dan moet u uw winterbanden verwisselen. Albatros Banden stuurt u als klant trouwens een herinnering als het wanneer winterbanden moment is aangebroken.

EERDER WISSELEN VAN WINTERBANDEN

Wij raden u aan om niet tot op het allerlaatste moment te wachten met het wisselen van banden. Vaak ontstaat er namelijk grote drukte zodra de winter zich heeft aangediend. Albatros Banden zal u dan desondanks snel helpen, maar het helpt als u iets eerder komt; u bent dan nog net even sneller op weg met uw nieuwe veilige winterbanden.

‘Wanneer moet ik mijn winterbanden wisselen?’ Deze vraag wordt bij Albatros Banden in IJmuiden vaak gesteld. Een verstandige vraag, want het wanneer van winterbanden speelt een grote rol in de verkeersveiligheid. Zomerbanden zijn immers niet geschikt voor koud weer. Andersom leveren winterbanden vaker problemen op in zomers weer. Wilt u dus veilig rijden en u zeker voelen in het verkeer, houd u dan net als alle garages in Nederland de richtlijn aan zoals die hieronder staat beschreven.

Globale richtlijn voor ‘wanneer’ winterbanden te verwisselen
Wanneer u moet wisselen van banden hangt af van het weer. Gezien het weer natuurlijk nooit hetzelfde is, kan een precieze datum dan ook niet geven worden. Houd daarom de grenswaarde van 7 graden Celsius aan; merkt u dat de dagtemperatuur hier niet boven komt, dan moet u uw winterbanden verwisselen. Albatros Banden stuurt u een herinnering wanneer dit moment is aangebroken.

Eerder wisselen van winterbanden
Toch raden wij u aan om niet tot op het allerlaatste moment te wachten met het wisselen van banden. Vaak ontstaat er namelijk grote drukte zodra de winter zich heeft aangediend. Albatros Banden zal u dan desondanks snel helpen, maar het helpt als u iets eerder komt; u bent dan nog net even sneller op weg met uw nieuwe winterbanden.

“Wij zijn gevestigd in IJmuiden, goed bereikbaar vanaf Haarlem, Beverwijk, Zandvoort, Amsterdam en Hoofddorp”.

Apk specialist IJmuiden

APK Ijmuiden

Is uw auto in IJmuiden toe aan een apk-keuring? Hier wilt u zo weinig mogelijk tijd en geld aan kwijt zijn. Albatros Banden begrijpt dat, en dat merkt u. Want onze service en apk-keuring verloopt  voordelig dankzij onze jarenlange expertise en brede ervaring in . Wij helpen u snel weer op weg. Albatros Banden is een Vaco-erkend service bedrijf en is door zijn constante kwaliteit en redelijke tarieven een bekend bedrijf in IJmuiden geworden. Maak nu een afspraak met ons of neem contact met ons op 0255511730

Snelle apk-keuring bij IJmuiden
Bij Albatros Banden houden we van snelheid, maar wel van veilige snelheid. Zowel op de weg als in onze werkplaats. Zodoende gaan wij efficiënt te werk, maar doen hierbij geen concessies aan de kwaliteit van onze apk-keuringen en andere werkzaamheden. Het ter plekke wachten zoals u dat kunt doen bij de verwisseling van uw banden, is dus begrijpelijkerwijs niet haalbaar tijdens onze apk-keuring in IJmuiden. Wel bieden wij de mogelijkheid om uw auto op te halen bij u thuis of op het werk en hem na de keuring weer bij u af te leveren.

“Wij zijn gevestigd in IJmuiden, goed bereikbaar vanaf Haarlem, Beverwijk, Zandvoort, Amsterdam en Hoofddorp”.

WELKOM:

Dokweg 16
1976 CA IJmuiden

0255-511730

Klik hier

OPENINGSTIJDEN:

MAANDAG T/M VRIJDAG
8.30 tot 12.00 uur – 13.00 tot 17.00 uur

VOLG JIJ ONS AL?

Blijf op de hoogte van Albatrosbanden IJmuiden. Je kunt ons volgen via Facebook en Instagram.

Volg ons op Facebook

© Copyright - Albatros Banden