Trekhaken

Albatros Banden levert en monteert trekhaken van alle vooraanstaande merken zoals Bosal, Oris, Westfalia,GDW en Brink al deze leveranciers zijn gecertificeerd en leveren trekhaken met Europese goedkeuringsnummers. Albatros Banden monteert trekhaken met een vaste of een demontabele trekhaak kogel, dit systeem is in vrijwel alle gevallen volledig onzichtbaar achter de bumper na demontage van de trekhaak kogel.

Van GDW leveren wij voor vele modellen een bijzonder gebruiksvriendelijke afneembaar kogel systeem , kijkt u hier  maar eens hoe mooi dit systeem werkt 

De demontabele systemen zijn er soms voor het mooie maar ook steeds vaker uit praktische overwegingen omdat de trekhaak kogel in vele gevallen het zicht op de kentekenplaat belemmert, en dat is nu eenmaal wettelijk niet toegestaan. Het is wel zo dat een ‘vaste’ trekhaak kogel altijd demontabel is dmv twee bouten, dit is wel veel meer werk maar de keus is aan u, komt u eens vrijblijvend langs en laat u informeren over de mogelijkheden.

De montage van uw trekhaak word door onze specialisten met de uiterste zorg voor uw auto uitgevoerd, het is een behoorlijke ingreep, vaak moeten er gaten geboord worden en aanpassingen aan het bumpergedeelte worden gemaakt om het geheel te kunnen monteren, deze aanpassingen zijn door de autofabrikanten ism de trekhaak fabrikanten uitgemeten om tot een passend en veilig geheel te komen, maar het is wel aan onze specialisten om ervoor te zorgen dat het geheel netjes en roestwerend word afgewerkt.

Welke elektrische aansluiting?
Er zijn momenteel verschillende systemen in omloop

  • Er is het standaard 7-polige DIN systeem, dit systeem wordt nog steeds het meest gebruikt bij aanhangwagens en fietsdragers
  • Dan is er ook nog het 13-polige systeem, deze is er weer in 2 verschillende uitvoeringen
  • Het Multicon West systeem dit systeem is een combinatie van het standaard 7-polige DIN systeem en een 13-polig systeem.
    U kunt dus zowel uw aanhangwagen en fietsendrager met de oude 7-polige steker gebruiken en ook de caravan met een 13-polige Multicon steker, echter de meeste caravans gebruiken een ander 13-polig systeem namelijk
  • Het Jaeger of 13-polig DIN systeem, in dit geval kunt u uitsluitend een gelijke 13- polige steker gebruiken en kunt u niet meer de oude 7-polige steker gebruiken zonder verloopsteker. Dit systeem word door bijna alle caravan bouwers gebruikt en is ook het meest betrouwbare systeem doordat de steker met een extra borg in de contactdoos word vergrendeld, is het bijna onmogelijk dat de steker tijdens het rijden uit de contactdoos valt.

Wel dient u met name bij de 13-poliger systemen extra zorg te besteden aan corrosie, het gebruik van siliconenvet of gewone zuurvrije vaseline is dan ook zeer aan te raden als de contactdoos voor langere tijd niet gebruikt wordt.

Ook voor de ombouw van 7 naar 13 polige systemen kunt u bij Albatros Banden terecht.

Wilt u nog meer informatie over de diverse elektrische aansluitingen, klik dan op deze link

WELKOM:

Dokweg 16
1976 CA IJmuiden

0255-511730

Klik hier

OPENINGSTIJDEN:

MAANDAG T/M VRIJDAG
8.30 tot 12.00 uur – 13.00 tot 17.00 uur

VOLG JIJ ONS AL?

Blijf op de hoogte van Albatrosbanden IJmuiden. Je kunt ons volgen via Facebook en Instagram.

Volg ons op Facebook

© Copyright - Albatros Banden